De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Reizen in Thailand

Reizen in Thailand

Reizen in Thailand kan op veel manieren; het vervoer is er goed geregeld en erg goedkoop. Dat komt goed uit, want Thailand is een prachtig land met veel plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Om zo veel mogelijk te zien is het belangrijk om te weten hoe je op een snelle en goedkope manier reist binnen Thailand. Trein, tuktuk, bus of vliegtuig? Hier tref je nuttige informatie over alle vervoersmiddelen en reizen door Thailand.

Reizen in Thailand per bus

Thailand heeft een goede busnetwerk. Bussen in het openbaar vervoer zijn meestal beter en goedkoper dan toeristenbussen. Toch kan het voor langere afstanden tussen bijvoorbeeld Bangkok en Chiang Mai wel rendabel zijn om een toeristenbus te boeken.

Boek bij voorkeur geen nachtbus, want door de rijstijl van de gemiddelde Thaise chauffeur zul je toch niet slapen. Bovendien word je vaak bestolen in de nachtbussen. Informatie over bussen kun je bij de Thaise Toeristen Informatie (TAT) krijgen.

Reizen door Thailand per trein

De trein is een prima en comfortabel vervoersmiddel voor de langere afstanden in Thailand. De prijzen liggen gemiddeld per kilometer iets boven de busprijzen, maar zijn naar onze maatstaven nog steeds erg goedkoop. Je kunt op langere afstanden dan ook het best voor een luxe en wat duurdere nachttrein kiezen. De slaapwagons zijn er schoon en uitgerust met airco. In de trein zijn snacks en soms zelfs hele maaltijden te krijgen.

Tip: Koop je treinkaartje een dag voor vertrek, aangezien op het Hualamphong station in Bangkok vaak lange rijen voor de loketten staan. Je kunt natuurlijk ook je kaartje van tevoren reserveren.

Vluchten in Thailand

Om tijd te besparen kun je ook voor het vliegtuig kiezen. Thailand kent een uitgebreid netwerk van relatief goedkope binnenlandse vluchten. Je kan tussen bijna alle grote steden in Thailand heen en weer vliegen tegen een aantrekkelijk tarief.

De prijzen van Thai Airways liggen echter iets boven de gemiddelde prijzen van de andere maatschappijen.Houd er ook rekening mee dat je een vlucht minimaal 72 uur van tevoren moet herbevestigen.

Lees ook de tips om goedkoop naar Thailand te vliegen.

Taxi

De tuktuk, een gemotoriseerd tweewielig karretje, is alom vertegenwoordigd in Thailand. In sommige steden rijden ze een vaste route en betaal je een vaste prijs per zone. In andere steden brengt de tuktuk je overal waar je maar wilt. Vergeet in dat geval niet vooraf over de prijs te onderhandelen. Is onderhandelen niets voor jou? Neem in dat geval een gewone taxi en controleer of zijn meter werkt.

Auto huren Thailand

Als je een auto huurt, maak dan eerst een proefrit en controleer dan goed of er niets aan mankeert. Vraag ook altijd na welke benzine je moet tanken. Eenmaal op de weg moet je er rekening mee houden dat er in Thailand aan de linkerkant van de weg gereden wordt. Pas ook op voor overstekende honden, koeien of ander vee.

Liften in Thailand

Ook liften is een optie in Thailand, vooral tussen de kleinere dorpen is dit het perfecte vervoer. De vriendelijke bevolking pikt vrij snel een toerist op en vraagt daarvoor vaak geen vergoeding. Steek echter niet je duim ophoog, maar zwaai met je arm op en neer, anders zal een auto niet snel voor je stoppen.

Vervoer en reizen in Bangkok

Naast bovenstaande vervoersmiddelen, kun je in Bangkok ook nog met de boot, metro of Skytrain.

Met de boot vaar je goedkoop over de kanalen van Bangkok. De ondergrondse metro is een snelle en goedkope manier om je te verplaatsen in de stad. Het mertronetwerk sluit op drie stations aan met de Skytrain; de bovengrondse metro. 

Budget deals

Top Tips Per Type