De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Van 13 tot 15 april wordt het Thaise Nieuwjaar, Songkran, gevierd. Tijdens dit feest mag iedereen elkaar nat gooien met water

Voorpret

Lees het boek De glimlach achter opwindend Thailand. In dit boek lees je alles over de tradities en normen en waarden in Thailand. Met handige tips voor toeristen.

Informatie Thailand

Informatie Thailand
Op vakantie naar Thailand? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Thailand o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Informatie Thailand > vluchtduur en vliegticket zoeken

Een vlucht vanaf Schiphol naar Bangkok duurt gemiddeld 10 tot 12 uur. Er zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen die naar Thailand vliegen, maar als je de vliegtickets aanbiedingen van alle airlines wilt vergelijken begin dan bij grote specialisten als Tix.nl. Deze vergelijken de bekende maatschappijen die naar Thailand vliegen (zoals KLM / Air France en Singapore Airlines) met minder bekende en lowcost airlines. Je hebt dan meteen wen overzicht van alle airlines die naar je bestemming in Thailand vliegen.

Binnenlandse vluchten
Thailand kent een uitgebreid netwerk van relatief goedkope binnenlandse vluchten. Je kan tussen bijna alle grote steden in Thailand heen en weer vliegen tegen een aantrekkelijk tarief.

De prijzen van Thai Airways liggen echter iets boven de gemiddelde prijzen van de andere maatschappijen.Houd er ook rekening mee dat je een vlucht minimaal 72 uur van tevoren moet herbevestigen.

Thailand visum en reisdocumenten informatie

Een geldig paspoort is een vereiste als je naar Thailand gaat! Je paspoort moet tenminste 6 maanden geldig zijn bij aankomst. Je kunt niet met een Europese identiteitskaart naar Thailand. Kinderen van alle leeftijden moeten over een eigen paspoort beschikken.

Als je langer dan 30 dagen in Thailand wilt verblijven, heb je een visum nodig. Voor meer informatie of online regelen van je visum, kun je terecht bij de ambassade van Thailand.

Bescherming tegen Malaria, Thailand

Tref maatregelen tegen muggen, want er komt in sommige gebieden in Thailand malaria voor. Bedek 's avonds zo veel mogelijk je armen, benen en voeten, smeer een middel met DEET (online te bestellen) erin en gebruik een klamboe, dat is de beste bescherming. Mocht je toch ineens koorts krijgen die langer dan twee dagen aanhoudt, dan moet je een arts raadplegen.

Geldzaken, valuta & fooien

In Thailand betaal je met de Baht. 100 Baht is ongeveer 2 euro, maar de wisselkoers schommelt nogal. Wanneer je pint, heb je een veel betere koers dan wanneer je contant geld wisselt.

In de grote steden en op de meer toeristische plekken vind je pinautomaten. De meeste banken zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 15:30 uur.

Neem voor de zekerheid wel wat contant geld mee voor het geval de pinautomaten storing hebben. Euro's worden bij bijna alle wisselkantoortjes geaccepteerd en ook in hotels kun je vaak geld wisselen.

Betalen met een creditkaart is niet ideaal. Ze worden niet overal geaccepteerd en er wordt veel commissie gerekend op een creditcardbetaling. Bovendien komt er in Thailand veel fraude voor en worden er pasjes gekopieerd.

Fooien zijn niet verplicht, maar worden wel gewaardeerd aangezien de salarissen in Thailand betrekkelijke laag liggen. In restaurants is een fooi van 10% gebruikelijk, in taxi's wordt er geen fooi verwacht en aan kamermeisjes in het hotel geef je gemiddeld 50 Baht per dag.

Telefoneren

In de meeste toeristische plaatsen vind je telecommunicatiebureaus, waar je kunt bellen. Dit is een stuk goedkoper dan bellen vanuit je hotel.

Het mobiele netwerk is afhankelijk van je provider op de meeste plekken in Thailand goed te gebruiken. Het bereik is op het platteland uiteraard minder dan in de grote steden. De kosten van mobiel bellen kunnen echter fors oplopen. Bij een langer verblijf in Thailand is het dan ook aan te raden om een Thaise SIM-kaart te kopen.

Enkele belangrijke nummers:
Internationaal toegangsnummer Thailand: 66
Alarmnummer politie/ brandweer: 199
Algemeen alarmnummer: 191
Toeristenpolitie: 1155
Collect call naar Nederland: 00 199 931 1035

Internetcafe's zijn aanwezig in de grote steden en op toeristische plekken. Gemiddeld kost het gebruik van internet 15 tot 40 Baht per uur. (€ 0,30 tot € 0,80)

Informatie Thailand > praktische info en tips

Beste reistijd: november, december en januari

Tijdsverschil Nederland: In de winter is het in Thailand 6 uur later dan in Nederland. Thailand kent geen zomertijd, dus tijdens de zomer in Nederland is het er 5 uur later.

Taal: Thais, Chinees en Maleis

Voltage: 220 volt, maar neem toch voor de zekerheid een wereldstekker mee.

Reizen in Thailand per bus en trein

Reizen per bus in Thailand
Thailand heeft een goed busnetwerk. Bussen in het openbaar vervoer zijn meestal beter en goedkoper dan toeristenbussen. Toch kan het voor langere afstanden tussen bijvoorbeeld Bangkok en Chiang Mai wel rendabel zijn om een toeristenbus te boeken.

Boek bij voorkeur geen nachtbus, want door de rijstijl van de gemiddelde Thaise chauffeur zul je toch niet slapen. Bovendien word je vaak bestolen in de nachtbussen. Informatie over bussen kun je bij de Thaise Toeristen Informatie (TAT) krijgen.

Reizen per trein in Thailand
De trein is een prima en comfortabel vervoersmiddel voor de langere afstanden in Thailand. De prijzen liggen gemiddeld per kilometer iets boven de bus prijzen, maar zijn naar onze maatstaven nog steeds erg goedkoop. Je kunt op langere afstanden dan ook het best voor een luxe en wat duurdere nachttrein kiezen. De slaapwagons zijn er schoon en uitgerust met airco. In de trein zijn snacks en soms zelfs hele maaltijden te krijgen.

Tip! Koop je treinkaartje een dag voor vertrek, aangezien op het Hualamphong station in Bangkok vaak lange rijen voor de loketten staan. Je kunt natuurlijk ook je kaartje van tevoren reserveren.

Meer vervoer in Thailand: Taxi, auto huren en liften

Taxi in Thailand
De tuktuk, een gemotoriseerd tweewielig karretje, is alom vertegenwoordigd in Thailand. In sommige steden rijden ze een vaste route en betaal je een vaste prijs per zone. In andere steden brengt de tuktuk je overal waar je maar wilt. Vergeet in dat geval niet vooraf over de prijs te onderhandelen. Is onderhandelen niets voor jou? Neem in dat geval een gewone taxi en controleer of zijn meter werkt.

Auto huren
Als je een auto huurt, maak dan eerst een proefrit en controleer dan goed of er niets aan mankeert. Vraag ook altijd na welke benzine je moet tanken. Eenmaal op de weg moet je er rekening mee houden dat er in Thailand aan de linkerkant van de weg gereden wordt. Pas ook op voor overstekende honden, koeien of ander vee.

Ook liften is een optie in Thailand, vooral tussen de kleinere dorpen is dit het perfecte vervoer. De vriendelijke bevolking pikt vrij snel een toerist op en vraagt daarvoor vaak geen vergoeding. Steek echter niet je duim ophoog, maar zwaai met je arm op en neer, anders zal een auto niet snel voor je stoppen.

Gezondheid en vaccinaties Thailand

Inentingen zijn voor Thailand niet verplicht. Toch worden inentingen tegen DTP, geelzucht, en buiktyfus aangeraden. Neem voor advies contact op met je huisarts of de plaatselijke GGD. Mocht je toch ziek worden tijdens je verblijf in Thailand, ga dan naar een ziekenhuis. Deze zijn beter en voordeliger dan een kliniek. De gezondheidszorg in Thailand heeft namelijk een hoge prioriteit.

Om diarree te voorkomen kun je het beste water drinken uit gesealde flessen. Over het algemeen is het veilig om aan straatstalletjes te eten. Kies het drukste stalletje, want daar is de omloopsnelheid het snelst en het eten het verst. En eet hier later op de dag geen vlees meer, het kan namelijk zo zijn dat dat al de hele dag onderkoeld heeft gelegen.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews