De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De kerstmarkt van Oberhausen de grootste is van het hele Ruhrgebied? Tussen ruim 350.000 lampjes en 135 kraampjes beleef je de ultieme kerstsfeer!

Voorpret

Jaarlijks trekt de kerstmarkt van Oberhausen circa 23 miljoen bezoekers!

Kerstmarkt Oberhausen

Kerstmarkt Oberhausen

Iets bijzonders doen met kerst? Bezoek de grootste kerstmarkt van het Ruhrgebied: de Oberhausen kerstmarkt! Net over de grens met Arnhem beland je in een sprookjesachtige wereld vol glinsterende kerstversieringen en gezellige kraampjes. Een walhalla voor kerstshoppers die je ongetwijfeld in de ultieme kerststemming brengt!

Hier vind je de data voor de kerstmarkt in Oberhausen 2016, hoe je er snel en low budget komt en inspiratie voor de leukste kerstarrangementen!

Kerstmarkt Oberhausen 2016

In november en december wordt Oberhausen omgetoverd tot kerst hoofdstad van het Ruhrgebied. De kerstmarkt in Oberhausen vind je in het winkel- en recreatieparadijs CentrO, omgeven door cafés, restaurants en talloze winkels. Wandel met een klingelend kerstmuziekje op de achtergrond door deze sprookjesachtige kerstwereld. Er zijn wel 135 gezellige kraampjes waar je alles kunt kopen wat maar met kerst te maken heeft, van glimmende kerstballen in alle soorten, maten en kleuren, tot kerstkoekjes en de welbekende glühwein.

De kerstmarkt van Oberhausen vind je ook in de reisgids De leukste kerstmarkten van Duitsland.

Kerstshoppen in Oberhausen: voordelige reistips

Snel & goedkoop? Bus naar de kerstmarkt! Ieder jaar zoeken wij naar de beste aanbiedingen voor kerstmarkt busreizen. Meerdere reisorganisaties bieden namelijk ontzettend leuke dagtochten of weekend arrangementen aan en daar zijn wij fan van! Ontdek hier alle kerstmarkt busreizen.

De trein naar de kerstmarkt in Oberhausen! Als je comfortabel wilt reizen rond de drukke kerstdagen is de trein naar Oberhausen ook een absolute aanrader. Binnen 2 uur sta je op de kerstmarkt! Een retourtje koop je vanaf 38,- en de trein vertrekt 7x per dag van grote stations als Amsterdam, Utrecht en Eindhoven.

Auto? Je kunt ook met de auto gaan, maar dit is meestal geen pretje. Vanaf Amsterdam duurt de rit 2,5 uur (zonder file) en je moet het allemaal maar in een keer vinden. Daarnaast is ook een parkeerplek vinden niet geheel stressvrij en vaak erg duur.

De leukste kerstmarkt arrangementen in Oberhausen

Hotel boeken in Oberhausen met kerstmarkt arrangement?
Kijk voor kerstmarkt arrangementen van hotels in Oberhausen zeker even bij Hotel Specials. Je hebt er keuze uit meerdere leuke hotels bij Oberhausen. Eén van onze favorieten is het hotel Tryp Centro Oberhausen v.a. 30,- p.p. Detail: Dit 3 sterrenhotel ligt recht tegenover het winkelcentrum waar de Oberhausen kerstmarkt is, dat is nog eens makkelijk! Bekijk hier het complete aanbod.

Openingstijden en data

Van 17 november tot en met 23 december 2016 kan je de kerstmarkt in Oberhausen dagelijks bezoeken van 12.00 tot 20.00 uur. Speciaal tijdens de kerstmarkt periode zijn alle winkels in het winkel centrum van maandag t/m zaterdag geopend van 10.00 tot 22.00 uur!

Let wel op: op 22 november is de kerstmarkt, en vrijwel alles, gesloten in Duitsland vanwege de ‘Totonsonntag’, oftewel dodenherdenking.

Meer handige tips voor kerstshoppers:

Voor een overzicht van alle kerstmarkten in Duitsland kijk je in onze Kerstmarkten Duitsland top 15: data & openingstijden, info over de kerstmarkten en leuke hotels in de omgeving!

Voor meer kerstmarkten in ook België en Nederland bekijk je ons overzicht met 20 tips voor kerstmarkt trips.

Budget deals

Top Tips Per Type