Kerstmarkt Munster

Kerstmarkt Munster

Het plaatsje Munster ligt in het noord-westen van Duitsland en jaarlijks vindt hier een ontzettend leuke kerstmarkt plaats. Hieronder lees je alles over de kerstmarkt Munster 2014.

Kerstmarkt Munster 2014: wie, wat, waar?

Een van de vele kerstmarkten in Duitsland is de kerstmarkt van Munster; ieder jaar weer een gezellig kerst spektakel. De kerstmarkt wordt verspreid over 5 grote marktpleinen en heeft in totaal 300 sprookjesachtige kraampjes. Naast prachtige kerstspullen kan je er ook allerlei heerlijke lekkernijen kopen en van een glühwijntje genieten.

Munster heeft behalve deze kerstmarkt ook een heleboel winkels waar je goed kunt kerstshoppen. In het centrum vind je bijvoorbeeld prachtige designershops, maar ook antiekwinkels en juweliers.

Looproute: De pleinen liggen op loopafstand van elkaar en dus kan je alles goed te voet bereiken. Zo kan je beginnen bij de Kiepenkerlmarkt en vervolgens doorlopen naar de Lambertikerk (prachtige gotische kerk uit de 14e en 15e eeuw). Vanaf hier is het een klein stukje lopen naar het centrum van de kerstmarkt in Munster: de Aegidiimarkt. De andere pleinen liggen hier ook dicht in de buurt.

Naar Munster? Kerstshoppen per trein!

Je kunt Munster ontzettend makkelijk bereiken met het openbaar vervoer. Met de internationale trein van NS International ben je namelijk in ca. 3 uur in deze Duitse stad. In de trein kun je heerlijk ontspannen reizen en het is veel sneller dan met de auto (geen files & parkeerproblemen). Je 'landt' ook lekker makkelijk in hartje centrum en een retour boek je al vanaf 38,-

Een andere goede optie is de kerstmarkt bezoeken per bus. Er zijn verschillende reisorganisaties die in november en december erg betaalbare kerstmarkt busreizen organiseren.

Speciale arrangementen naar de kerstmarkt

In plaats van vervoer en hotel los te zoeken kan je ook op zoek gaan naar een kant en klaar kerstmarkt arrangement.

Aanbieders van kerstmarkt arrangementen Munster:

De Jong Intra heeft bijvoorbeeld leuke kerstmarkt arrangementen. Zo boek je al een 5-daags busreis arrangement naar de kerstmarkt Munster met verblijf in een 4-sterren hotel in het centrum van Munster vanaf 369,- p.p. incl. bezoek aan o.a. het Teutoburgerwald en Vredestad Osnabruck.

Bij Weekendjeweg.nl tref je 13 hotels met leuke kerstarrangementen in Munster. Je boekt daar zelfs al een hotel v.a. 44 euro maar let op!: dit is de prijs voor 2 personen, boek dus v.a. 22,- p.p. per nacht!

Hotels nabij de kerstkraampjes van Munster kerstkraampjes

Natuurlijk een leuk idee om van je trip naar de kerstmarkt in Munster een leuk weekendje weg te maken. Je kunt dan de kerstmarkt bezoeken, overnachten in één van de nabij gelegen hotels en hebt de dag daarna om de stad te verkennen (of nóg meer kerstinkopen te doen natuurlijk). 

Superdeal: super-de-luxe 4*hotel Muster v.a. 25,00 Bij Weekendjeweg.nl boek je voordelige nachtjes in een van de hotels in Munster vanaf 25,- p.p. Dan heb je ook wel meteen een superdeal te pakken!

Kersthappening in Munster: data 2014

De kerstmarkt van Munster kun je dit jaar bezoeken van 26 november tot en met 23 december 2014. De openingstijden van zondag tot donderdag zijn van 11:00 tot 20:00 uur. Vrijdag en zaterdag is de markt geopend van 11:00 tot 22:00 uur. 

Meer kerstmarkt info? Surprisetickets.nl: Kerstspecial

Wil jij nog meer weten over de kerstmarkten in Duitsland? Of ben je op zoek naar informatie over de kerstmarkten in ons eigen land? Info hierover, maar ook info over kerstshoppen in Londen,Parijs of New York vind je in het overzicht in de reisgids Kerstmarkten 2014.

Meer weg met kerst ideeen? Liever niet naar een kerstmarkt maar wel feestelijk inkopen doen dit jaar? Lees dan onze tips voor bijzondere kerstshopping trips naar o.a. Berlijn en Dusseldorf

Wie gezellige weekendjes weg zoekt rond/met kerst, met het gezin naar Disney wilt met kerst of op zoek is naar een romantisch hotel of arrangement met kerst: lees onze 'weg met kerst 2014' special.

Top 3 reisorganisaties

Budget deals

 • De leukste deals tot € 50
 • De leukste deals tot € 250
 • De leukste deals tot € 500
 • De leukste deals tot € 1250
 • De leukste deals tot € 5000

Top Tips Per Type

 • Romantische tips
 • Stedentrips tips
 • De luxe tips
 • Zon en strand tips
 • De leukste wintersport deals
 • De leukste cruise deals
 • Avontuurlijke tips
 • Actieve tips
 • Gastronomische tips

Wist je dat...

Munster ook wel de wetenschapsstad genoemd wordt? Je vindt er tal van Hogescholen en daardoor is Munster een echte studentenstad.

Voorpret

In de buurt van Munster kun je ook heel goed kamperen. Erg leuk voor wie niet in een hotel wil verblijven.