De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De prachtige ijsbaan op de kerstmarkt van Gent heeft een transparant dak. Zo ben je er zeker van dat je met kerst buiten kunt schaatsen in Gent, weer of geen weer!

Voorpret

Meer gezellige kerstmarkten bezoeken? Bekijk het kerstmarkt overzicht!

Kerstmarkt Gent

Kerstmarkt Gent

Een gezellige kerstmarkt bezoeken? Dan is de kerstmarkt van Gent zeker aan te raden. Er valt bovendien een hoop te zien en te beleven in deze charmante Belgische stad. Voor jong en oud is gegarandeerd een heerlijk dagje uit rond kerst!

Kerstmarkt Gent 2017

Dit spektakel mag je zeker niet missen! Ieder jaar wordt het Sint-Baafsplein in Gent omgetoverd tot een sprookjesachtige kerstmarkt. Geniet van de prachtig verlichte straten en van de gezellige kraampjes die volledig in het teken staan van kerstcadeautjes en -decoratie, terwijl om je heen de sfeervolle kerstmuziek klinkt.

Mocht er nou geen ijs liggen rond de kerst, niet getreurd, want schaatsliefhebbers kunnen hun hart ophalen op deze kerstmarkt. Er is namelijk een heuse schaatsbaan aanwezig. Na afloop van het schaatsen kun je bij één van de vele, gezellige restaurantjes nagenieten met een glaasje glühwein of een kop warme chocolademelk. Proef zelf de warme kerstsfeer in deze koude dagen en kom naar Gent!

Arrangementen kerstmarkt in Gent

Aanbieders van arrangementen voor de kerstmarkt Gent en kerstshoppen in Gent en andere leuke steden van Belgie zijn o.a.

  • Aanbiedingen hotels nabij de kerstmarkt van Gent Boek een van de speciaal geselecteerde kerstmarkt hotels, ook nog eens zeer aantrekkelijk geprijsd bij Trivago. Een handig overzicht met alle Gent Hotels op een rij.
  • Kerstmarkt Gent hotels & arrangementen Zoek je een hotel in de buurt van de kerstmarkt Gent? Bij De Jong Intra heb je ruime keus uit hotels v.a. 30,- p.p.p.n. en sommige hotels hebben speciale kerstmarkt arrangementen.

Naar de kerstmarkt Gent per trein, bus of auto

Goedkoop met de trein naar de kerstmarkt in Gent Gent is uitstekend te bereiken per trein vanuit Nederland. Je zit er ook relatief goedkoop en arriveert in 3 uurtjes zorgeloos in hartje centrum van Gent (dat is autovrij, dus parkeren kan je meer kopzorgen brengen..) Een retourtje boek je al v.a. 49,50 p.p. Voor meer info lees: trein naar Gent.

Per bus naar de kerstmarkt Gent Vanuit Utrecht bedraagt de afstand naar Gent ongeveer 180 kilometer. Met de auto komt dat neer op een reisduur van ongeveer één uur en drie kwartier. Let wel op dat de binnenstad van Gent geheel autovrij is. Een goede oplossing: boek een busreis naar de kerstmarkt van Gent.

Vervoer in de stad Gent heeft een uitgebreid busnetwerk, drie tramlijnen en één trollybuslijn. In Gent kun je je dus gemakkelijk verplaatsen om zo volop te kunnen genieten van al het moois wat deze stad te bieden heeft.

Gent kerstmarkt - Ontdek Gent!

Het is zeker de moeite waard om de gezellige stad Gent te bezoeken. Vooral tijdens de kerstdagen krijgt deze historische stad iets dichterlijks dankzij de verlichte straten in de oude binnenstad en vele historische bezienswaardigheden zoals de Sint-Baafskathedraal, de Sint-Niklaaskerk en het Belfort van Gent die prijken boven de verlichte stad.

Kunstliefhebbers kunnen rond kerst hun hart ophalen in de vele musea die de stad Gent rijk is. Neem bijvoorbeeld eens een bezoekje aan het Stedelijk Museum voor Actuele kunst, het Designmuseum of het Museum voor Schone Kunsten.

Kerstinkopen doe je in het winkelhart van de stad, namelijk de Veldstraat. Grote en bekende winkelketens als H&M, Zara en Benetton, hebben hier een vestiging. Ook de Lange Munt, Mageleinestraat en Koestraat zijn aan te bevelen. Kerstshoppen in Gent kan dus naar hartenlust!

Data en tijden kerstmarkt Gent

Kerstmarkt Gent data De kerstmarkt op het Sint-Baafsplein zal dit jaar plaatsvinden van 8 december 2017 tot 7 januari 2018.

Openingstijden kerstmarkt Gent Van maandag tot vrijdag is de kerstmarkt te bezoeken van 12.00 tot 23.00 uur. Op zaterdag en zondag kun je er van 11.00 tot 23.00 uur terecht. Op kerstavond en oudejaarsavond is de markt geopend vanaf 12.00 tot 17.00 uur en op eerste kerstdag en op nieuwjaarsdag kan je de kerstmarkt bezoeken van 14.00 tot 23.00 uur.

Budget deals

Top Tips Per Type