De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Spanje heeft het grootst aantal steden die door UNESCO zijn uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Voorpret

Lees het tijdschrift Viva España of Spanje Magazine onder het genot van een Sangria om alvast in de stemming te komen.

Tweede huis in Spanje

Tweede huis in Spanje

Een huis kopen in Spanje? Hier tref je praktische tips m.b.t. leven in Spanje, droomlocaties voor een vakantiehuis en gebruiken en zaken waar je op moet letten bij het kopen van een huis in Spanje!

Huis in Spanje kopen? Vakantiehuis of emigratie.

Een huis kopen in Spanje is een droom voor velen. Het klimaat is aangenaam en zijn de Spanjaarden zijn een vriendelijk volk. Geen wonder dat onder Nederlanders Spanje een van de populairste landen is voor de koop van een vakantiehuis of voor emigratie.

Maar met welke praktische zaken en gebruiken moet je rekening houden bij het kopen van een huis in Spanje? En wat is de perfecte locatie voor je droomhuis of als je er echt wilt leven? Hier tref je tips die je helpen bij je orientatie!

Vakantiehuis Spanje kopen? Let op de luchthaven!

Een belangrijke overweging om mee te nemen bij de koop van een vakantiehuis in Spanje is de nabijheid van een luchthaven met het liefste voldoende aanbod aan goedkope vluchten vanuit Nederland en / of Belgie. Volgens Second Home - de beurs voor tweede huizenbezitters - is de aanwezigheid van een dergelijke luchthaven is ook erg belangrijk voor de waardeontwikkeling van je huis. Gelukkig rapporteren ze een toename van het aantal vluchtverbindingen naar Spanje. Zie ook: tips om goedkope tickets naar Spanje te vinden

7 praktische tips: Huis kopen Spanje

1. In Spanje kan hetzelfde huis te koop aangeboden worden door verschillende makelaars en verschillende prijzen. Opletten dus! 

2. de aangegeven oppervlakte van de woning en tuin is slechts een indicatie. Houd er rekening mee dat het huis ter plaatse in Spanje groter of kleiner kan zijn. 

3. Een vakantiehuis in Spanje brengt meer op in het hoogseizoen. Het is dus verstandig om even te wachten en terug te keren in september of het voorjaar als je een huis in Spanje wilt kopen. 

4. Pas goed op als je een huis op het oog hebt, dat in familiebezit is. Door de werking van het Spaanse erfrecht moeten alle familieleden instemmen met de verkoop.

5. Wanneer je een huis in Spanje koopt dat je wilt laten verbouwen, zorg dan dat je zelf aanwezig bent of een Nederlandse toezichthouder hebt. Betaal nooit veel vooruit en koop bijvoorkeur zelf de bouwmaterialen in.

6. Een modern huis kopen in een toeristische streek? In Spanje laat door snel en goedkoop bouwen de afwerking vaak te wensen over. Laat de kwaliteit van het huis dan ook goed controleren voor je overgaat tot koop.

7. Houd er rekening mee dat het in Spanje niet vanzelf- sprekend is dat overal nutsvoorzieningen aanwezig zijn. Met name in afgelegen gebieden is dat niet het geval. 

De droomlocatie voor je tweede huis in Spanje

Spanje kent talloze mooie gebieden, maar de populairste plekken voor een tweede huis zijn de Costa's. Hier is het aanbod aan vakantiehuizen dan ook erg groot. Veel Nederlanders overwinteren bijvoorbeeld in de regio rond Malaga. Onder diegenen die willen emigreren naar Spanje is een huis in de omgeving van Barcelona erg populair. 

Een huis kopen om te overwinteren in Spanje? Breng dan ook een bezoek aan de verschillende Canarische eilanden . De natuur op La Palma en Tenerife is bijvoorbeeld schitterend en de temperatuur is op alle eilanden erg aangenaam. Hier schijnt de zon gemiddeld 320 dagen per jaar!

De kosten van je Spaanse droom

Uiteraard biedt Spanje huizen in elke prijsklasse afhankelijk van de ligging en de oppervlakte. Zo koop je bijvoorbeeld een 2-kamer appartement bij de kust van een populaire Costa soms al onder de 100.000,-. Of een villa met 4 slaapkamers en een zwembad voor goed 300.000,-. Een goede stelregel is; hoe verder van zee hoe voordeliger het aanbod. Ook de aanwezigheid van een luchthaven heeft invloed op de prijs van een vakantiehuis in Spanje.

Geniet van het Spaanse leven!

Als je in Spanje gaat wonen, zul je rekening moeten houden met de tradities, gewoonten en mentaliteit van het land

Mañana, mañana
Het belangrijkste verschil met Nederland is de dagindeling. Zo gaat men meestal rond het middaguur op een terrasje genieten van een biertje met een lekkere tapa erbij. Vervolgens wordt er om 14:00 uur warm gegeten, waarna sommige mensen (niet iedereen) een ‘Siesta' houden tot een uur of 17:00 uur. Om 18:00 uur is het dan weer tijd voor koffie met een koekje. En rond 21:00 uur wordt de laatste luchtige maaltijd genuttigd.

Deze dagindeling geeft al aan dat de Spaanse mentaliteit erg anders is dan in Nederland. Ze hebben veel minder haast en je wordt vaak afgescheept met ‘mañana, mañana' (morgen).

Elke dag feest
In Spanje wordt 365 dagen van het jaar gefeest! Elk dorp of stad kent wel een jaarlijks terugkerend festijn, waarop mensen meerdere dagen de straat op gaan om hun collectieve gevoelens te uiten. Daarnaast is elk seizoen van het jaar verbonden met diverse volksfeesten.

Integratietips
Als je je openstelt voor de lokale Spanjaarden, helpen zij je graag en zijn ze heel toegankelijk.

Door zo veel mogelijk in het Spaans praatjes aan te knopen met de bevolking, leer je de taal het snelst.

In Spanje worden er niet op 1 april grappen gemaakt, maar op 28 december; ‘dia de los inocentes'. Let er dus op dat je op die dag in de maling genomen kunt worden.

Aankoop huis in Spanje? Meer mooie streken!

Ontdek bijvoorbeeld prachtig Granada of schitterend Sevilla beiden in Andalusie. Ook de hoofdstad van Spanje, Madrid heeft je heel veel te bieden. Liever wat rustiger? Een geheimtip onder veel Spanje liefhebbers, waar je nog redelijk voordelig een huis kunt bemachtigen zijn de mooie Spaanse Pyreneeen.
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews