De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Vroeger heette Thailand Siam. Daar komt ook de naam Siamese tweeling vandaan. De beroemde tweeling uit Thailand werd in 1811 geboren, trouwde met twee zussen en kregen maar liefst 22 kinderen.

Voorpret

Lees deze reisgids voor wie Thailand echt wil beleven; geschikt voor elke iedereen.

Thailand budget tips

Goedkoop op vakantie naar Thailand? Het is in het land van de glimlach goed mogelijk om een onvergetelijke vakantie te hebben met een klein budget. 

Verblijf en eten in Thailand zijn zeker niet duur, dus je hoeft er niet veel voor te laten om toch rond te komen met een klein budget. Lees hier de tips om zo veel mogelijk uit je vakantie naar Thailand te halen. Van goedkoop naar Thailand reizen tot leuke gratis bezienswaardigheden!

Voordelig overnachten in Thailand

Slaap bij voorkeur in een guesthouse; deze manier van overnachten is het goedkoopst. Voor gemiddeld 10 euro heb je een dak boven je hoofd. Heb je er geen bezwaar tegen om met meerdere personen op een kamer te liggen? Dan ben je soms al klaar voor € 2,50!!

Spotgoedkoop: Een romantische overnachting op een unieke locatie voor slechts 100 Baht!! (€ 2,00) In Khao Kaew aan de oever van de rustieke Pasak rivier, 100 km ten noord-oosten van Bangkok, ligt een Bed &breakfast verdeeld over drie authentieke Thaise huizen op palen. tel:036 725 224

Goedkoop eten en drinken

Eten en drinken in Thailand is niet duur. Verkies de lokale gerechten en drankjes boven de westerse gerechten en drankjes. Op deze manier scheelt het je veel geld. Zo kun je al een Thaise maaltijd krijgen voor gemiddeld slechts € 2,00. Terwijl je voor friet en een hamburger gemiddeld € 4,00 betaalt.

Afdingen!

In Thailand moet je afdingen, zelfs de lokale bevolking doet het. Men dingt alleen niet af in warenhuizen, in het openbaar vervoer en bij meter-taxi's. Maar des te meer op markten en op een rit met de tuktuk. Zo bespaar je veel geld. 

Gratis fietsen door Bangkok!

In het oude gedeelte van Bangkok is sinds 2008 het ‘groene fietsen project' van start gegaan. In het gebied rond het koninklijk paleis en vele andere bezienswaardigheden zijn diverse uitleenpunten waar in totaal 300 gratis fietsen beschikbaar zijn. Op deze manier kun je op een sportieve en milieuvriendelijke manier van Bangkok genieten door lekker een dagje rond te rijden. Let wel goed op je medeweggebruikers, want deze zijn nog niet erg gewend aan fietsers in het verkeer.

Goedkoop met de boot

Ook het vervoer in Thailand is goedkoop. Een erg leuke en goedkope manier is het nemen van een boot in Bangkok. Dit is een excursie op zich en is dan ook zeker de moeite waard! Eén trip kost slechts 15 Baht. (€ 0,30) en voor slechts 75 Baht (€ 1,50) heb je een dagkaart voor onbeperkt toegang tot de boot.

Deze Chao Phraya Tourist Boat vaart over de gelijknamige rivier en stopt bij 10 grote pieren vlakbij de bezienswaardigheden in Bangkok, zoals Chinatown, het Koninklijk Paleis en de Tempel van de Jaden Boeddha.

Gratis toegang tot een levend museum

Twee uur rijden van Bangkok in Kanchanaburi, de plaats waar de rivier Kwai stroomt, hebben de inwoners een levend museum gemaakt. In een straat, die afgesloten is voor het verkeer, staan tafels met lokale artikelen voor de oude houten huizen. Zo vind je er rieten manden, plaids, handgemaakte zeep en etenswaren. En binnen in de huizen kun je verzamelingen uit de Tweede Wereldoorlog aanschouwen. Daarnaast worden er dansvoorstellingen gegeven.

De ‘museumstraat' is op vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 16:00 tot 22:00 uur.

Gratis cultuur snuiven in het park

Net buiten Bangkok vind je het Siam Cultural Park met bijzondere boom -en plantensoorten en watervallen. Op een oppervlakte van 76.000 m² kun je genieten van een combinatie van Thaise cultuur, kunst en tradities. Er is een gebied waar replica's van Boeddha's staan en er is een ‘Hall of Fame' met beroemde mensen uit de wereldgeschiedenis. Daarnaast kun je op sommige plekken drankjes bestellen van traditionele, natuurlijke kruiden en planten. Een gratis uitstapje dat zeker de moeite waard is.

Korting op je vaccinaties

Moet je vaccinaties halen bij de GGD voor je reis naar Thailand? Laat het pasje van je ziektekostenverzekering zien, bij sommige verzekeringen is de inenting dan helemaal gratis en soms krijg je korting op het tarief.