De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Ferry overtocht Engeland

Ferry overtocht Engeland

Per ferry naar Engeland? Lees de info en tips m.b.t de ferry naar Dover, Hull of Newcastle in Engeland en vergelijk de tarieven voor de overtocht met de ferries vanuit IJmuiden, Rotterdam, Calais of Zeebrugge!

Ferry Engeland - ferry IJmuiden - Newcastle

Newcastle is van alle havens in Engeland, waar je vanuit Nederland per ferry naar toe kunt varen, het meest noordelijk gelegen. Je bent per auto bijvoorbeeld al in een uurtje in Schotland, maar ook voor een vakantie in Northumberland is deze verbinding ideaal.

De ferries van gaan dagelijks van Newcastle naar IJmuiden in Nederland om 17.30 en de ferry vanuit IJmuiden vertrekt dagelijks om 18.00 uur naar Newcastle.

Aan boord is bovendien van alles te doen! Er is een ruime keuze uit restaurants en bars, er is een bioscoop en er zijn nachtclubs. Ook tref je op de ferry naar Newcastle een kinderclub en veel leuke winkels!

Lees meer details in onze special over de overtocht naar Newcastle

Wil je de auto meenemen dan boek je een retour v.a circa 159,- p.p.. Tip: als je de overtocht voor een weekend winkelen in Newcastle boekt dan kan je beter een minicruise Newcastle boeken. Soms boek je al een ferry minicruise naar Newcastle voor circa 99,- p.p. retour.!

Lees meer over de leuke stad Newcastle.

Autovakantie tip: ben je van plan om met je eigen auto een overtocht te boeken en rond te reizen in Engeland? Dan is het vaak voordeliger een pakketreis te boeken incl. accommodaties + overtocht. Dergelijke reizen boek je al v.a. 139,- p.p. per week bij Buro Scanbrit.

Ferries Engeland? Stena Line Hoek van Holland - Harwich

Een overtocht per ferry van Hoek van Holland naar Harwich is een aanrader als je daarna door wilt naar bijvoorbeeld Londen (2 uurtjes rijden vanaf Harwich), of als je daarna per auto of trein een rondreis door Engeland wilt maken.

Harwich is de belangrijkste haven van het mooie graafschap Essex. Het gebied waar je aankomt per ferry: een perfecte plek om je rondreis door Engeland te beginnen!

De Stena Line ferry waarmee je van Hoek van Holland naar Harwich in Engeland kunt varen is recent uitgeroepen tot de "maatschappij met de beste ferry". Stena Line Ferries heeft dagelijks twee overtochten afvaarten van Hoek van Holland naar Harwich: een nachtafvaart, waarbij je slaapt in comfortabele hutten, of een dagafvaart. Overdag doet hij 5,5 uur over de overtocht, 's nachts 8 uur. De ferries zijn voorzien van heel veel faciliteiten en je zult je geen moment vervelen aan boord. Er zijn meerdere restaurants en bars, verschillende soorten hutten, winkels en zelfs een bioscoop!

Prijzen en reserveren! De tarieven zijn afhankelijk van de bezetting op de ferry, en altijd geldt dat het goedkoper is hoe vroeger je boekt! Extra passagiers in de auto betalen een paar tientjes en kids reizen voor 50% korting mee.

De overtocht naar Engeland boek je bij deze ferry al v.a. circa 70,- voor een auto plus bestuurder!

Ferries Engeland - ferry Hull - Rotterdam

Wil je naar het hart of het noorden van Engeland of naar Schotland of Wales reizen? Dan is de ferry naar Hull vanaf Rotterdam zeer comfortabel. De overtocht per ferry is in dit geval namelijk altijd s'nachts en aan boord van de luxe ferries kan je heerlijk ontspannen tijdens een diner, een filmpje kijken en prima slapen in je eigen hut. De volgende ochtend kom je uitgeslapen aan in Hull.

Vanuit Hull zijn is er een uitstekend wegennetwerk met de mooie streken in het hart en noorden van Engeland, Wales en Schotland. 

Er zijn vanuit de haven overigens ook uitstekende verbindingen er bus en trein naar mooie steden als York, Leeds, Liverpool en Manchester! Maar ook Glasgow en Edinburgh zijn goed per openbaar vervoer vanuit Hull te bereiken.

De overtocht per ferry is bovendien relatief goedkoop: het speciale P&O Ferries boekingen tarief per enkele reis voor 2 personen in een cabin en incl. auto is v.a 138,- (69,- per persoon). In het weekend mag de caravan gratis mee reizen en ook de fiets mag gratis mee naar Hull!

Ferry naar Engeland - overtocht Zeebrugge - Hull

Woon je in Belgie of in het zuiden van Nederland? Dan kan je ook de ferry naar Hull vanuit Zeebrugge nemen. De ferry vertrekt iedere avond om 19.00 uur (in 2010) vanuit Zeebrugge naar Hull en andersom. Op feestdagen wijk dit soms af, check daarom altijd even dubbel als je dan wilt oversteken (met kerst en oud en nieuw zijn er bijv. geen afvaarten).

Alle faciliteiten tijdens de overtocht Zeebrugge - Hull zijn identiek aan die van Rotterdam naar Hull. Ook de tarieven zijn identiek en ook vanuit Zeebrugge mag je gratis je fiets meenemen op ferry. De caravan mag op zaterdag en zondag gratis mee.

Per trein is Zeebrugge goed te bereiken via treinstation Brugge (waar o.a. de Thalys stopt, zie NS International). Vanaf dit station en de haven rijden regelmatig bussen. Prijzen: circa € 3,- per enkele reis.

Meer informatie en aanbiedingen voor de ferry Zeebrugge - Hull: Direct Ferries.

De ferry Calais Dover of Seafrance ferry naar Engeland

Voor de ferry van Calais naar Dover in Engeland heb je de keuze uit maar liefst 25 verschillende ferries per dag en de totale reis duurt maar 1,5 uur. De ferry is daarom een prima optie voor een weekend trip naar het mooie zuidoosten van Engeland of Londen, of voor een vakantie in het zuiden of oosten van Engeland.

De havens in Dover en Calais, waar de schepen van DFDS Seaways die op deze route varen liggen, zijn prima bereikbaar per auto of trein. De inchecktijd is bovendien ultrakort: reken met een auto op min. 30 minuten en anders met 45 minuten voor vertrek.

Met de trein kan je vanaf Dover Priory, circa 2,5 km van de haven in ongeveer 2 uur naar hartje Londen reizen! Vanuit de haven gaat er een prima busverbinding naar het station. (enkeltje circa £2,-). Ook vanaf het treinstation in Calais is er een busdienst naar de haven.

De overtocht per ferry  Calais - Dover boek je op de website Direct Ferries of Seafrance ferries voor speciale tarieven (goedkoper dus dan bij het reisbureau of per telefoon!). Reken met vanaf tarieven circa 50,-(laagseizoen) incl. auto. Wil je een hond of kat meenemen naar Engeland? Dat kan bij beide ferries! 

Met de Ferry vanuit Engeland naar Ierland?

Er zijn verschillende opties als je met de ferry vanuit Engeland door wilt reizen naar Ierland. Zo kan je in Wales de overtocht naar Dublin maken of vanuit het zuiden van Schotland naar Belfast in Noord Ierland.

Reizen naar Engeland, Schotland of Wales

Meer informatie voor een vakantie in Engeland Schotland of Wales:

6 tips om goedkoop tickets naar Londen te boeken!

Vliegen naar Engeland - info & tips 

Vakantie Engeland - reizen info & 101 tips

Vakantie Schotland - reizen info & 101 tips

Vakantie Wales - reizen info & 101 tips

Vakantie in Londen - top 10 budget tips!

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

 • De leukste deals tot € 50
 • De leukste deals tot € 250
 • De leukste deals tot € 500
 • De leukste deals tot € 1250
 • De leukste deals tot € 5000

Top Tips Per Type

 • Romantische tips
 • Stedentrips tips
 • De luxe tips
 • Zon en strand tips
 • De leukste wintersport deals
 • De leukste cruise deals
 • Avontuurlijke tips
 • Actieve tips
 • Gastronomische tips