Informatie Canada

Informatie Canada

Op vakantie naar Canada? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Canada o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, visum Canada, vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Informatie Canada > duur vlucht & vliegtickets zoeken

De vluchtduur van Schiphol naar bestemmingen aan de Oostkust van Canada, zoals Toronto duurt meestal niet langer dan 7 uur en naar de Westkust van Canada, bijvoorbeeld naar Vancouver is de vluchtduur circa 9,5 uur.

Meer informatie over vliegen naar Canada, de transfer en tips om goedkoop vliegtickets te boeken.

Info Canada, paspoort en visum Canada

Voor reizen naar Canada is een geldig Nederlands paspoort vereist. Ook kinderen moeten over een eigen paspoort beschikken. Met een geldig reisdocument kun je maximaal 6 maanden als toerist in Canada verblijven.

Voor Canada hoef je meestal geen visum te hebben. Wel moet je beschikken over een retourbiljet en voldoende financiele middelen om je verblijf te bekostigen. Ga je stage lopen, plan je een werkvakantie, blijf je langer of in andere twijfelgevallen voor visum informatie Canada of online regelen van je visum kan je terecht bij de Canadese ambassade.

Waarschijntdezonwel

Rondreizen door Canada maken

Lees de praktische tips voor campervakanties of bekijk het aanbod aan camperreizen en de tips voor rondreizen met een klein budget.

Voor een rondreis per auto is het verstandig de tarieven van losse een autohuur + tickets te vergelijken met fly drive aanbiedingen. Handig hiervoor zijn sites als Expedia (goedkope vluchten met hotels in Canada en autohuur combineren). Ook leuk: rondreizen per trein door Canada en Noord Amerika.

Gezondheid & vaccinaties Canada

Voor gewone reizen naar Canada zijn geen vaccinaties nodig. Het drinken van kraanwater word afgeraden voor Canada. Het beste kun je flessen mineraalwater uit de supermarkt kopen en die gebruiken. 

Informatie: bellen in Canada

Om vanuit Nederland naar Canada te bellen kies je 001 gevolgd door het netnummer zonder de eerste 0.

Om vanuit Canada naar Nederland te bellen, kies je eerst 011 dan 31 voor Nederland en dan gevolgd door het netnummer zonder de nul. Bellen vanuit een telefooncel is aanzienlijk voordeliger dan vanaf je mobiel. Bellen vanaf je mobiel is echter meestal weer veel voordeliger dan vanaf de telefoon in je hotel!

Het alarmnummer in Canada is 911. Noodoproepen vanuit een telefooncel zijn gratis. Als je niet weet welk nummer je moet draaien kun je ook een 0 intoetsen, een telefonist helpt je dan verder. 

Praktische reisinformatie Canada

Tijdsverschil met Nederland 4,5 tot 9 uur vroeger

Taal in Canada Engels en Frans

Voltage 120 volt

Hoofdstad Canada Ottawa

Aantal inwoners 32 miljoen

Oppervlakte
Canada is qua oppervlakte 240x Nederland

Klimaat Canada
Landklimaat, Bergklimaat, Subarctisch

Beste reistijd Canada

Veel vragen om info over Canada die wij ontvangen gaan over wat nu de beste tijd is om naar Canada te reizen. Wanneer je het beste naar Canada kunt reizen is echter erg afhankelijk van wat je wilt doen op vakantie.

In de winter zijn de Canadese Rocky Mountains en plaatsen als Whistler fantastisch voor een wintersport vakantie. De vriendelijkste tijd qua klimaat om naar Canada te reizen is van April t/m September. Stormen kijken voor de westkust doe je in Oktober en November! Zo heeft Canada in elk seizoen z'n charme.

Geldzaken, valuta & fooien Canada

In Canada wordt betaald met de Canadese Dollar (CAD). Een Euro is circa 1,50 CAD. Op veel plaatsen kun je geld opnemen via een pinautomaat. Ook wordt er in Canada veel gebruik gemaakt van credit cards.

In Canada is het gebruikelijk om fooien te geven. Bij sommige restaurants vermelden ze een "Service Charge" op de rekening, dit betekend dat de fooi al in de prijs is inbegrepen. Toch word er vaak nog verwacht dat je nog een aparte fooi geeft. Hierbij is 10 tot 15% van de rekening gebruikelijk.

Ook taxichauffeurs kan je een fooi geven. Dit is meestal 10% van de ritprijs. Voor het dragen van de koffers geef je meestal 1 dollar per koffer er extra bij.

Reizen Canada > meer informatie

Reizen Canada > meer informatie & 101 vakantie tips

Budget deals

 • De leukste deals tot € 50
 • De leukste deals tot € 250
 • De leukste deals tot € 500
 • De leukste deals tot € 1250
 • De leukste deals tot € 5000

Top Tips Per Type

 • Romantische tips
 • Stedentrips tips
 • De luxe tips
 • Zon en strand tips
 • De leukste wintersport deals
 • De leukste cruise deals
 • Avontuurlijke tips
 • Actieve tips
 • Gastronomische tips