Krakau budget tips

Krakau budget tips

Goedkoop naar Krakau? Ook met een klein budget is in Krakau veel te zien en te doen tijdens een vakantie en voor de echte budgetreiziger hebben wij hier de tips om goedkoop Krakau te leren kennen op een rij gezet!

Goedkoop Krakau ontdekken? Budget hotels

Op station Kraków Główny worden foldertjes van goedkope hostels uitgedeeld, buiten het seizoen kan je het er meestal wel op gokken!

Toch liever vooraf reserveren? De Jong Intra heeft vaak veel leuke aanbiedingen van hotels in Krakau v.a. circa 30,- p.p. Zo kunnen we het Hotel Chopin bijvoorbeeld aanraden en zijn ook het POPhotel Krakau, Aparthotel Atelier en het (vrolijk ingerichte) Secret Garden hostel leuke tips.

Voordelig naar Krakau vliegen

Zoek je goedkope vliegtickets naar Krakau? Als je alle actuele vliegtickets aanbiedingen van de airlines wilt vergelijken dan raden we je aan eerst bij gespecialiseerde online reisbureaus als Vliegtickets.nl en Ebookers.nl te kijken. Deze hebben vaak gunstige aanbiedingen en je hebt meteen een overzicht van alle reguliere en lowcost airlines. Lees echter eerst deze 6 supertips om goedkope vluchten naar Krakau te vinden.

Waarschijntdezonwel

Low budget eten: broodjes voor 1 zloty!

Overal in de binnenstad van Krakau staan kraampjes met broodjes, de zogeheten Obwarzanki. Deze broodjes koop je al voor 1 zloty! Hier tref je onze favoriete restaurants in Krakau incl. 5 tips waar je voor minder dan 10,- prima kunt eten.

Budget tips: betaalbaar de stad verkennen

In de binnenstad van Krakau kun je alles te voet doen! Ben je toch echt moe? Dan kun je goedkoop met de bus, tram of taxi reizen. 's Nachts kun je het beste de taxi pakken, Barbakan is de goedkoopste.

Let op dat er een prijs of bedrijfslogo op de taxi staat! Anders heb je kans dat je in een mafia-taxi (zoals ze in Krakau worden genoemd) stapt. Kaartjes voor de bus en tram zijn te koop in kiosken bij de haltes. Moderne trams hebben een kaartjesautomaat.

Het is zeker de moeite om een dag een auto te huren om ook de omgeving van Krakau te verkennen. Op de luchthaven in de aankomsthal tref je de grote aanbieders voor een huurauto. Let op: vooraf in Nederland reserveren is in 95% van de gevallen stukken goedkoper! Tip: de prijzen van alle autoverhuur aanbieders in Polen vergelijken.

Planty Park

Een mooi park in Krakau is het Planty Park. Hier wandel je tussen de oude bomen, verschillende soorten tuintjes, leuke kiosken en straatkunstenaars. Vanuit het park loop je naar de oude binnenstad via de Florianuspoort. Vlak bij deze poort ligt een schildersmuur waar kunststudenten hun schilderijen voor erg weinig geld verkopen.

Gratis informatie

Bij de toeristenbureaus in Krakau kun je gratis magazines en folders krijgen met informatie over de stad.

Goedkoop feesten in Krakau!

In de studentenstad Krakau kun je erg goedkoop uitgaan. In veel kroegen en cafés heb je voor weinig geld een halve liter bier! Kijk voor leuke uitgaanstips op onze Krakau Uitgaan pagina.

Stedentrip Krakau > Meer informatie

Voor meer budgettips kijk je op de Polen budget tips pagina.

Meer informatie over een stedentrip naar Krakau Om leuke winkels in Krakau te vinden bekijk je onze winkeltips

Budget deals

 • De leukste deals tot € 50
 • De leukste deals tot € 250
 • De leukste deals tot € 500
 • De leukste deals tot € 1250
 • De leukste deals tot € 5000

Top Tips Per Type

 • Romantische tips
 • Stedentrips tips
 • De luxe tips
 • Zon en strand tips
 • De leukste wintersport deals
 • De leukste cruise deals
 • Avontuurlijke tips
 • Actieve tips
 • Gastronomische tips