De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Achter het museum Museo de la Revolución kun je het Paviljoen van de Granma bewonderen. Dit is het schip waarmee Fidel Castro op 2 december 1956 aankwam op Cuba en wat het begin van de Revolutie betekende.

Voorpret

Lees hoe je de leukste plekjes van Cuba ontdekt voor weinig of niets in onze Cuba budgettips!

Bezienswaardig Havana

Havana, de hoofdstad van Cuba, is een schitterende en bijzonder sfeervolle stad met ontelbare bezienswaardigheden, barokke architectuur en een onbeschrijvelijke sfeer. Wat mag je nu echt niet missen tijdens een reis naar Havana? Hieronder onze Havana bezienswaardigheden Top 10!

Bezienswaardigheden Havana Cuba

Heel Cuba is feitelijk een grote bezienswaardigheid. Tijdens een wandeling of rit door Havana in een oldtimer, kijk je echt je ogen uit! Maar huur als je kan ook een paar dagen om er op op uit te trekken om de mogotes bij Pinar del Río te bezoeken, een paar dagen door te brengen in het swingende Santiago de Cuba of het Caribische Trinidad.


Hieronder tref je de onze Havana bezienswaardigheden top 10, maar lees zeker ook onze Cuba budgettips voor het voordelig plannen van je reis op Cuba of blader door onze online Cuba reisgids voor inspiratie voor het bezoeken van de andere prachtige steden en streken op dit geweldige eiland!

Actuele ticket aanbiedingen voor Havana

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Bezienswaardigheden Havana - Habana Vieja

Heel Habana Vieja oftewel het oude centrum van Havana is beschermd Unesco werelderfgoed en je kunt hier echt dagen slenteren. Bezoek in het oude centrum zeker Catedral de San Cristobal met zijn ongelijke torens in barokstijl. Op het plein dat voor deze oude kathedraal ligt is de sfeer echt sprookjesachtig!

Catedral de San Cristóbal de la Habana, Cnr San Ignacio Empedrado 156, Habana Vieja. Maandag t/m zaterdag van 10.30 – 12.30 uur en zondag van 9.00 – 12.30 uur.

Cementerio Cristobal Colon Havana

Via de Romeinse toegangspoort betreed je de beroemde begraafplaats Cementerio de Colón. Aan deze begraafplaats is een legende verbonden. Deze gaat over een moeder waarvan de baby aan haar voeten werd begraven. Na twee jaar openden grafdelvers het graf en lag de baby op de borst van de moeder. Sindsdien is de begraafplaats een bedevaartsoord voor vrouwen die zwanger willen worden.

Cementerio Cristóbal Colón, Calles Zapata and 12, Vedado.
Dagelijks van 8.00 – 17.00 uur.

El Malecon Havana

De Malecón is een 7 kilometer lange boulevard die loopt van Castillo de San Salvador de la Punta in Habana Vieja tot aan de Almendares River die Vedado scheidt van Miramar. Vanaf de Malecón overzie je de prachtige geschiedenis van Havana. Maak dus zeker een wandeling over deze boulevard.

Castillo de la Real Fuerza Havana

Castillo de la Real Fuerza is één van de oudste forten van de wereld. Oorspronkelijk werd het gebouwd om de stad tegen een invasie van piraten te beschermen, maar het fort lag te veel landinwaarts. In het fort zit het Artistic Ceramic Museum.

Castillo de la Real Fuerza, Calle O'Reilly 2, Habana Vieja. Dagelijks geopend van 9.00 – 18.00 uur.

Plaza des Armes Havana

Het opvallend groene Plaza des Armes is omgeven door marktkraampjes en statige gebouwen. Je kunt hier het Palacio de los Capitanes Generales bezoeken dat nu als stadsmuseum dient. Of lekker slenteren door de mooie smalle straatjes: Calle Obispo en Calle Oficios.

Pabellon para La Maqueta de la Capital Havana

De maquette van Habana Vieja is niets vergeleken met het Pabellón para la Maqueta de la Capital! Met een lengte van 22 meter en een breedte van acht meter is deze gigantische maquette van Havana één van de grootste ter wereld. Neem een verrekijker mee om alles te bekijken!

Pabellón para la Maqueta de la Capital, Calle 28 No 113. Geopend dinsdag t/m zaterdag van 9.30 – 17.15 uur.

Parque Historico Morro y Cabana Havana

Dit historische park van forten, kantelen (onderdeel van een verdedigingswerk) en barakken zorgden eeuwenlang voor de bescherming van Havana. Parque Histórico Morro Cabaña bestaat uit het Castillo del Morro en La Fortaleza de San Carlos de la Cabaña dat op een kleine stad lijkt met restaurants en winkels. Je kunt hier exposities bekijken waaronder de populaire Comandancia de Che Guevara.

Castillo del Morro. Dagelijks van 8.00 – 20.00 uur. Fortaleza de San Carlos de la Cabaña. Dagelijks geopend van 8.00 – 23.00 uur.

Havana Cuba Carnival

Havana is de ‘place to be’ voor een echt Caribisch carnaval. Swingende parades, dansers in opvallende en kleurrijke outfits, klassieke muziek afgewisseld door eigentijdse ritmes, vuurwerk en rum. De hele maand augustus staat Havana in het teken van dit uitbundige feest!

Havana Jazz Festival

Het Jazz Festival in Havana wordt ieder jaar ergens in de maanden november en december gehouden en is over de hele wereld bekend. Ieder jaar is de line-up dan ook van hoog niveau met grote namen uit de jazzwereld! Het Havana Jazz Festival vindt plaats in de maanden november en december op de volgende locaties:

* Casa de las Américas, Calle G btwn Calles 3 & 5, Vedado. Tel. +53 7 55 27 06.

* Teatro Karl Marx, Cnr Av 1 & Calle 10, Miramar. Tel. +53 7 203 0801.

* Teatro Mella, Línea No 657 btwn Calles A & B, Vedado. Tel. +53 7 833 5651.

* Teatro Amadeo Roldán, Cnr Calzada & Calle D, Vedado. Tel. +53 7 832 1168.

Capitolio Nacional Havana

Het Capitolio is een kleinere versie van het Capitool in Washington en tot 1959 in gebruik als zetel voor het congres. Binnen staat het La Republica, één van ’s werelds grootste bronzen standbeelden. Capitolio Nacional, Avenida Industria. Dagelijks van 9.00 – 20.00 uur.

Actuele ticket aanbiedingen voor Havana

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
KLM.com € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Tix.nl € 25,00
WTC.nl € 39,00 De toeslag voor reserveringskosten in onafhankelijk van het aantal geboekte vluchten.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 08 maart 2017

Top 3 reisorganisaties