De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het grootste voorwerp in Het British Museum is een prachtige, 16 ton wegende poort met een gevleugelde stier uit de oude stad Khorsabat.

Voorpret

Verken de tentoonstellingen van het British Museum online!

The British Museum

The British Museum

Om de hele collectie van het British Museum in Londen te bekijken zou je minstens een week nodig hebben! Dit schitterende museum is het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk en heeft een van de grootste kunst collecties ter wereld.

The British Museum London

Jaarlijks bezoeken ruim 5 miljoen mensen dit museum dat maar liefst 4 kilometer aan tentoonstellingsruimte omvat. Het British Museum heeft dan ook een bijzonder uitgebreide collectie aan kunstvoorwerpen, die meer dan een miljoen jaar geschiedenis overbrugt, en is een van de mooiste ter wereld!

Een van de meest imposante voorwerpen is een 16 ton wegende poort met een gevleugelde stier uit de oude stad Khorsabat. Probeer daarnaast in ieder geval de "Steen van Rosette" te zien en de unieke Elgin Marbels, in de "Duveen Gallery" en afkomstig uit het Pantheon in Athene. Ook tref je hier beroemde documenten als de Magna Carta en de Codex Alexandrinus.

De collectie Egyptische mummies en kunst in the British Museum is beroemd. Je vindt hier de complete inhoud van Egyptische grafkamers, Egyptische reliëfs en beroemde mummies. Erg interessant, ook met iets grotere kinderen, is de "virtual unwrapping" van de mummie van de priester Nesperennub.

The British Museum met Kids!

Het British Museum is bijzonder kindvriendelijk. Families mogen in het weekend en tijdens de schoolvakanties het Ford Centre als picknick plaats gebruiken. Ook kan je in het Ford Centre gratis een rugzak lenen vol met puzzels, spelletjes en boekjes die uitleg geven over het museum.

Het museum heeft ook een zestal speciale routes gemaakt die leuk zijn voor kinderen en hun ouders. Vier routes voor kids van 6 jaar en ouder en zelfs twee voor onder de vijf! Tot slot heeft het museum gratis tekenmateriaal beschikbaar voor kinderen om tijdens een bezoek hun eigen indrukken vast te leggen.

British Museum Londen > praktische tips

Het British Museum is open van zaterdag tot en met woensdag van 10.00 - 17.30 uur. Op donderdag en vrijdag is het museum geopend van 10.00 - 20.30 uur.

De toegang tot het museum is gratis. Alleen voor sommige tijdelijke tentoonstellingen gelden speciale entreeprijzen.

British Museum, Great Russell Street London. Metro: Holborn of Russel Square.

Weekend naar London? Meer informatie!

Ben je op zoek naar meer info voor een weekend London, de leukste musea en bezienswaardigheden of leuke aanbiedingen? Een overzicht met veel meer bijzondere Londen musea tref je in onze Londen musea top 10.

Nog veel meer tips staan in de online Londen gids. Naar Londen met een klein budget? Lees dan de top 10 Londen budgettips

Moet je de reis naar Londen nog regelen? Hier tref je info over de trein naar Londen en hier tips om goedkope vluchten te vinden. Je kunt natuurlijk ook even kijken bij onze Stedentrip top 20 van deze week, daar staat vaak een leuke Londen aanbieding bij!

Budget deals

Top Tips Per Type