De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Angkor Wat is het grootste tempelcomplex op aarde. Het Bayon-complex van Angkor Wat is versierd met meer dan 200 beeldhouwwerken van gezichten.

Voorpret

Bekijk deze schitterende video documentaire over Angkor Wat

Angkor Wat

Angkor Wat

De tempel Angkor Wat of Angkor Vat in Cambodia is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en een van de wereldwonderen in Azië. Angkor Wat beslaat ruim twee vierkante kilometer en werd gebouwd door de Khmer in de twaalfde eeuw. Rond de tempel lag vroeger de oude hoofdstad van het Kmer-rijk, Angkor, die rond 800 na C. werd gesticht.

De tempel Angkor Wat

De tempel Angkor Wat is in de 12e eeuw gebouwd door koning Suryavarman II en is de grootste piramide op het vasteland van Azie. Er waren 37 jaar lang 25.000 arbeiders nodig voor de bouw van de tempel, die net als de andere tempels in Angkor, waarschijnlijk oorspronkelijk bedoeld was als tempel mausoleum.

De architectuur van de tempels van Angkor worden tot de mooiste ter wereld gerekend. De meeste tempels zijn gebaseerd op een ontwerp met vijf torens: één in het midden, en vier lagere daaromheen. Dat ontwerp is duidelijk zichtbaar bij de tempel Angkor Wat. De tempel is omgeven door een slotgracht van maar liefst 190 meter breed die de oceanen voorstelt. De toegangsbrug naar Ankor Wat wordt bewaakt door een zevenkoppige slang!

Geschiedenis van Angkor

De stad Angkor, de oude hoofdstad van het machtige Khmer-rijk, werd in de 8e eeuw na Christus gesticht. Op haar hoogtepunt in de 12e eeuw telde Angkor meer dan 100 tempels en woonden ruim een miljoen mensen in en rond de stad.

In de 15e eeuw veroverden de Siamezen Angkor en de Khmer verlieten de stad en vestigden zich in Pnhom Penh, de huidige hoofdstad van Cambodia. In de jaren daarna overwoekerde het oerwoud Angkor tot de stad volledig vergeten was. Pas begin 1900 ontdekte een Franse expeditie, onder leiding van Henri Mouhot, enkele ruines. In de jaren daarna, tijdens de Franse overheersing van Cambodia, werden delen van de tempels van Angkor uitgegraven en gerestaureerd.

Angkor Thom

Het tempelcomplex van Angkor telt tientallen schitterende tempels met terrassen, baden, vele beelden en garuda's. Aan de zuidkant van het complex ligt Angkor Thom. Dit is de oude, stad van Angkor met indrukwekkende toegangspoorten.

Tussen de eeuwenoude stadsmuren van Angkor Thom ligt de tempel Bayon. Deze telt maar liefst 54 torens en is versierd met meer dan 200 grote beeldhouwwerken van glimlachende gezichten. Erg mooi is het olifantenterras omgeven door stenen olifanten en garuda's.

Reizen naar Angkor Cambodia

Angkor ligt 6 km ten noordoosten van het plaatsje Siem Reap vanwaar vliegtuigen vliegen naar de hoofdstad van Cambodia Phnom Pehn die circa 240 km zuidelijker ligt. Reizen naar Cambodia zijn uitstekend te combineren met rondreizen door Vietnam of Thailand. Ook vliegen vanaf Bangkok naar Siem Reap kan relatief gunstig zijn.

De beste reistijd voor een bezoek aan Angkor is tussen november en mei, als het niet te warm en droog is in Cambodia. Het regenseizoen loopt van juli tot september.

Als je Angkor Wat bezoekt trek dan ook een paar dagen uit voor de mooie omgeving. Nabij ligt het mooie reservaat Prek Toal waar je schitterende vogels kunt zien.

Als je per boot aankomt in het haventje bij Siem Reap het plaatsje bij Angkor Wat, vaar je langs het drijvende dorpje Chong Kneas. Inmiddels is het erg toeristisch maar het blijft interessant om te bezoeken.

Nederlanders hebben een visum nodig voor reizen in Cambodia. Er is geen ambassade in Nederland voor Cambodja. Dit kan je echter bij aankomst op het Cambodjaanse vliegveld kopen voor $20. Neem in ieder geval een pasfoto mee en let erop dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn!

Zoek je voordelige vliegtickets naar Cambodia of Bangkok? Kijk dan zeker bij de goedkope vliegtickets van de Azië Specialist 333TRAVEL. Hier vind je ook prachtige reizen naar Cambodja (en nog veel meer!).

Budget deals

Top Tips Per Type