De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In San Jose staat de 'Universiteit voor Vrede'. Doel is het idee van vrede te onderwijzen op universiteiten en onderwijsinstellingen in de hele wereld. De universiteit ontwikkelt projecten over vredesonderwijs, ecologie, mensenrechten en oplossing van conflicten voor kerken, vakbonden en andere instellingen.

Voorpret

Tot voor kort kende San Jose ruim 1000 danssalons. San Jose staat aan de wieg van een aantal beroemde cumbia-bands.

Om alvast in de stemming te komen voor je reis naar San Jose is de cd 'Music of Costa Rica' van 'Compania Folclorica Matam' een aanrader.

San Jose Costa Rica

San Jose Costa Rica

San Jose de hoofdstad van Costa Rica ligt in de centrale vallei op ongeveer 1100 m hoogte. ‘Chepe’, zoals de Tico's hun hoofdstad liefkozend noemen is een chaotische en drukke stad met veel leuke markten en gezellige cafés.

Op deze San Jose, Costa Rica vakantie pagina tref je veel informatie voor het plannen van je reis. Ben je op zoek naar San Jose Costa Rica informatie of een aanbieding voor een hotel of vliegticket voor je vakantie in San Jose, Costa Rica? Kijk dan even bij de San Jose vakantie aanbiedingen linksboven op deze pagina!

Reizen naar San Jose, Costa Rica

Het straatbeeld van San Jose is erg druk en levendig te noemen. De stad is overigens gebouwd volgens het Amerikaanse blokkensysteem, waardoor het makkelijk is de weg te vinden.

In San Jose wonen iets minder dan een miljoen Josefinos (inwoners San Jose), ongeveer een derde van het totaal aantal inwoners in Costa Rica. De stad is het centrum van Costa Rica, je komt er altijd doorheen als je van de Pacific naar de Atlantische kust gaat of omgekeerd.

In San Jose vind je vele parken, souvenirwinkels, musea, gezellige markten een prettig uitgaansleven. De overdekte centrale markt is een leuke manier om kennis te maken met het dagelijkse leven en de vriendelijkheid van de Tico's.

Een andere manier om het locale leven van de Tico's op te snuiven is een bezoek brengen aan het Parque La Sabana aan de westkant van San Jose. Dit is een groot stadspark met voetbalvelden, trim- en wandelroutes, picknicktafels en vijvers. In het weekend is het in het park vaak zeer druk want dan storten de 'Tico’s' zich op hun favoriete bezigheid: voetbal.

San Jose, Costa Rica > Nachtleven

El Pueblo in San Jose is een mix van meer dan 50 cafés, clubs, restaurants, kunstgaleries en winkels. El Pueblo is een toeristische plek in San Jose Costa Rica, die van ’s morgens vroeg tot ’s avond laat levendig blijft.

In een straat genaamd Calle de la Amargura is er een grote selectie kroegen, restaurants en discotheken, waar grotendeels jongeren en studenten op af komen. Mede door het feit dat er goed eten te verkrijgen is tegen een spotprijs. In deze buurt is het wel raadzaam om goed op je spullen te letten, want in dit gebied is er een flink aantal zakkenrollers actief. Een gelijkenis met Amsterdam is dat je talloze plekken tegenkomt die je doen denken aan de Rossebuurt.

Waarschijntdezonwel

San Jose, Costa Rica > Attracties

De Teatro Nacional de Costa Rica en de Melico Salazar bieden een hectische kalender aan van culturele activiteiten, toneel/dansgroepen en orkesten het gehele jaar lang. In sommige cafés in het centrum van San Jose wordt er typische koffie geserveerd en bereidt op een typische Costa Ricaanse manier.

Een leuke andere attractie is het ‘Museo Oro Precolombino’ (Gouden museum), waar gouden beelden geëxposeerd zijn over de eeuwenoude Latijns-Amerikaanse bevolking.

Uiteraard zijn er ook musea die een must zijn om te bezoeken als: Museo del Jade, Museo de los Niños, Museo Nacional, Museo de Arte Costarricense en het Insecten Museum bij de Universiteit van Costa Rica.

San Jose, Costa Rica > Vervoer

De taxi’s in San Jose zijn vrij goedkoop. Je kunt voor een paar dollars eigenlijk overal in het centrum van San Jose komen. Het is haast doelloos om een taxichauffeur het exacte adres door te geven, omdat er vaak geen straatborden zijn en de adressen moeilijk te vinden zijn. Dus wees hierop voorbereidt en zorg dat je weet waar je naartoe moet gaan. Het bussysteem in San Jose is betrouwbaar, comfortabel en goedkoop.

San Jose, Costa Rica > Facts

Aantal inwoners in San Jose – 329.000

Klimaat in San Jose – tropisch

Taal in San Jose – Spaans

Tijdsverschil met San Jose – 7 uur vroeger

Kraanwater in San Jose – mogelijk

Munteenheid in San Jose – Costa Ricaanse colón

Visum voor San Jose - nee

Inentingen voor San Jose – dtp hepatitis a, malaria

Vliegen naar San Jose

Vliegen naar San Jose vanaf Schiphol duurt ca. 12 uur. De luchthaven van San Jose is Aeropuerto Internacional Juan Santamarí.

Er gaan geen directe vluchten vanaf Amsterdam naar San Jose , maar er zijn uiteraard wel tickets met een tussenstop te boeken boeken. De prijzen voor een ticket naar Costa Rica zijn relatief hoog. Bovendien zijn er veel mogelijkheden met combinatietickets (voor als je meerdere landen wilt combineren tijdens een reis door Costa Rica). Voor alle mogelijkheden en het vinden van de goedkoopste tickets is het aan te raden eerst het volgende eens goed door te lezen: 6 tips om goedkoop vliegtickets naar San Jose, Costa Rica te vinden!

Al zin in reizen naar San Jose, Costa Rica?

Meer informatie over de mooie plekjes van Costa Rica die je zeker moet bezoeken tref je in onze online Costa Rica gids. Lees over reizen in Costa Rica met kids of  check de praktische reisinformatie over zaken als de beste reistijd voor Costa Rica, gezondheid, geldzaken, fooien en nog veel meer handige tips.

Budget deals

Top Tips Per Type