Noorwegen: actief vakantieland voor deze zomer!

noorwegen actieve vakantiebestemming

Ontdek de actieve vakantiebestemming Noorwegen en maak kennis met het outdoor karakter van dit veelzijdige land. De activiteiten kalender van Noorwegen staat deze zomer bomvol actieve en avontuurlijke uitjes met de indrukwekkende Noorse natuur als speelveld. Gecombineerd met zonnig weer is Noorwegen de absolute vakantie tip van deze zomer!

De natuur van Noorwegen biedt veel ruimte voor spannende activiteiten voor het hele gezin. Het buitenleven en outdoor activiteiten maken deel uit van de Noorse cultuur en alle evenementen die deze zomer plaatsvinden (van outdoor muziekfestivals tot actieve events als het Viking Festival en de 'Midnight Sun Marathon'), onderstrepen deze actieve manier van leven.

Indrukwekkende natuur is decor van actieve vakantie Noorwegen

Imposante bergenpassen en gletsjers vragen om een stevige hiking tocht met weids uitzicht en de diepe bossen om een flinke mountainbike rit. Hou je van watersport? Noorwegen biedt geweldige faciliteiten voor kanoen, kajakken en vissen! Ook leuk: sluit je aan bij een eland- of beversafari of maak een tocht door de ongerepte natuur en rooster je zelf gevangen vis boven een knisperend kampvuur (waarna je in slaap valt onder een sprookjesachtige sterrenhemel...).

In de zomer schijnt de zon veel en is de temperatuur ideaal om veel te ondernemen. Daarbij staat de natuur in volle bloei. Al dat groen steekt mooi af bij de blauwe fjorden wat voor een prachtig vakantie decor zorgt! De zomer is bovendien het ideale moment voor een bezoek aan de mooie National Parken van Noorwegen waar je zeldzame planten en vogels treft. En let op: veel toeristische attracties zijn in Noorwegen alleen in het hoogseizoen geopend, een extra reden om er deze zomer op uit te trekken! 

Actieve vakanties Noorwegen: deze zomer rondreizen vanaf 219,-

Noorwegen heeft dus veel te bieden voor families en actieve reizigers die wel van een uitdaging houden. Zin in een actieve vakantie naar Noorwegen? De reisorganisatie Buro Scandinavia is expert op het gebied van actieve vakanties en rondreizen door Noorwegen. Ze bieden reizen voor ieder budget en voor zowel de actieve reizigers als rustzoekers. Ontdek groenblauwe fjorden en imposante bergketens, maak spannende gletsjer expedities en sla ook zeker een ritje in de avontuurlijke Flam Banen (steilste spoorwegverbinding van Europa) niet over! 

Uitgelicht: de rondreis Ivar langs vakantiewoningen boek je al v.a. 259,- p.p. voor 13 dagen inclusief overtocht! Deze reis wordt gecombineerd met het bezoeken van natuurparken en fjorden. Ook rondreis Frida is een echte aanrader: 14 dagen incl. overtochten en vakantiewoningen v.a. 285,- p.p. 

Tip: verrijk je vakantie met 'bouwstenen' Bij Buro Scandinavia kun je je reis ook aanvullen met aparte excursies en onvergetelijke uitstapjes. Onder begeleiding van gidsen ervaar je bijv. hoe de Noren vakantie vieren, ga je een dagje White Water raften of beleef je een echte fjordencruise!

Naar boven Bookmark pagina | Print pagina