De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Januari Solden in Brussel

solden Brussel

© foto: BrussesInternational.be/Olivier van de Kerchove

Brussel bezoeken is altijd leuk, maar tijdens de 'Solden' wordt Brussel extra aantrekkelijk. Tijdens deze tweejaarlijkse uitverkoop in Brussel kan je heel goedkoop shoppen!

Brussel is altijd een leuke bestemming voor een weekendje weg. Maar een stedentrip naar Brussel is in januari extra interessant vanwege de halfjaarlijkse uitverkoop, de ‘solden'.

Solden in Brussel

In Nederland lijkt het wel of het het hele jaar door uitverkoop is, maar in België is de periode van de uitverkoop strak gereguleerd. Twee keer per jaar, in januari en juli, zijn de ‘solden'. Dit betekent ook uitverkoop in heel Brussel. De winkels in Brussel stellen zich er helemaal op in. De etalages zijn mooi aangekleed en kortingen kunnen oplopen van 10 tot wel 50 %. Dit betekent dus de hele maand januari en juli veel voordeel tijdens een Brussel shopping trip!

Data solden Brussel januari 3 januari tot en met 31 januari. Uitverkoopjes jagen in de zomer kan van 1 tot 31 juli.

Ook de hotels in Brussel zijn in de solden

Een weekend naar bruisend Brussel is begin januari en in de zomer extra voordelig. De hotels in Brussel leven voor een belangrijk deel van zakelijke bezoekers en mensen die iets met de Europese instituten in Brussel te maken hebben. Die zijn in het weekend allemaal naar huis. Om te voorkomen dat de hotelkamers onbezet blijven, gaan ook bij luxe hotels in Brussel de kamerprijzen in het weekend flink omlaag. Zie het overzicht met voordelige hotel aanbiedingen in Brussel.

Winkelen tijdens de uitverkoop in Brussel

Brussel biedt vele mogelijkheden om te shoppen en er is voor ieder wat wils. Van haute couture tot winkelketens, van Belgische chocolade tot antiek. In Brussel kun je ervoor terecht. Veel boetieks met exclusieve merken en trendy winkels vind je op en rond de Rue Antoine Dansaert. Antiekwinkels zitten op de Zavelberg, vlakbij de Grote Markt en voor brocante en vintage kijk je in de volkswijk de Marollen. De lift naast het Paleis van Justitie, dat hoog boven de wijk uittorent, brengt je in een keer van de Marollen naar boven naar de brede Avenue Louise, waar de chique winkels met de merken van de grote ontwerpers gevestigd zijn. Kijk voor alle shopping tips op onze pagina's over winkelen in Brussel. De solden duren tot en met 31 juli en geen dag langer.

Meer tips voor een goedkoop shopping tripje

Brussel hoeft niet duur te zijn als je gebruik maakt van onze budget tips!

Naar boven Bookmark pagina | Print pagina

Gerelateerde artikelen

Bekijk aanbiedingen van: